Eddy Brihed en av stjärnorna i Fazer Culinary Team svarar på 8 snabba frågor inför Culinary Olympics 2020.
Namn:
Eddy Brihed
Arbetsplats:
Fazer Food Services Huvudkontor
Bor:
Mölnbo, Södertälje
Familj:
Sambo Helena. Fyra barn. Douglas 23, Sebastian 22, Melinda 20 och Liam 18 samt bonusdotter Malou 16
När kom du på att du ville bli kock? Och varför?
Från början ville jag bli konditor, men det fanns inte så många bra utbildningar då. Så jag sökte hotell och restaurang och fastnade för matkonsten. Har jobbat både som kock och konditor under åren.
Hur förbereder du dig inför tävlingen?
Träningarna gör att man känner sig säker i det man skall prestera, så det blir mest att man försöker ställa in sig mentalt på pressen och i huvudet riskbedömma och föreställa sig olika scenarion. Naturligtvis tar jag lärdom och lyssnar på de som varit med tidigare
Temat i IKA Culinary Olympics 2020 är ”Roots”. Vad är ditt bästa tips kring detta?
Våga. Man kan göra så mycket med rotfrukter. Mixa ned rotfrukter i köttbullesmeten, gör puréer, rosta hela, koka, byt ut lite av potatisen till morötter i potatismosen osv.
Vilka är dina favoritråvaror just nu?
Smörstekt brysselkål, en underskattad grönsak,som är väldigt god och som passar bra nu när det börjar närma sig jul. Skaldjur är annars alltid trevligt och tacksamt att jobba med.
Vilket redskap är oumbärligt för dig i köket?
Väl slipade knivar och stekpincett är nog mina go-to redskap. Som konditor är vågen oumbärlig
Ditt bästa kökstips?
Återigen, våga. Smaka sig fram och testa sig fram.
Slutligen, vad äter och lagar du helst?
Raggmunk med knaperstekt fläsk och rårörda lingon skulle jag kunna äta varje dag i veckan. Min konditorådra gör att jag kanske först och främst drar mig åt att skapa desserter och bakverk. Älskar hantverket i att dekorera och skapa nya spännande smakkombinationer.
Följ Eddy på instagram under namnet: @ebrihed
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.