Följ vår rengörningsguide nedan så får du renare disk och diskmaskinen håller längre. Guiden följer branschriktlinjerna för restaurang och kan användas till diskmaskinerna vi säljer på Storköksbutiken.
Rengörning varje dag:
1. Stäng av diskmaskinen, töm vattnet och öppna luckorna.
2. Spola sedan rent maskinens insida med ljummet vatten.
3. Ta ur och rengör filter/silar. Se till så att filtret i botten inte är fullt med smuts. Maskinens pump suger vatten från tvättkaret under tiden den diskar. Är filtren helt eller delvis igenproppade kommer det att nedsätta spolpumpens spoltryck och påverka diskresultatet.
4. Kontrollera spolarmar och munstycken. Om de är tilltäppta ska de tas ut och rengöras.
5. Sätt tillbaka alla filter, spolarmar och munstycken.
6. Kontrollera att diskmedel och torkmedel förbrukas som det ska. Kalkrikt och hårt vatten kräver mer diskmedel och avspänningsmedel än mjukt vatten, (och kräver ofta ett diskmedel med klor.) Se till att använda diskmedel och avspänningsmedel som är framställt att använda i restaurangdiskmaskiner. När det är mycket kalk i vattnet så kommer det kalkavlagringar på diskmaskinen och disken. Detta ger tyvärr ett sämre resultat och förkortar livstiden på diskmaskinen. Har du mycket kalkrikt vatten är det en god ide att investera i ett avsaltningsfilter som tar bort kalken. Se avsaltningsfilter här.
Diskmedel som passar alla restaurangdiskmaskiner
Se här
Rengörning varje vecka:
1. Stäng av maskinen, töm vattnet och öppna luckorna.
2. Spola rent diskmaskinens insida och rengör med en svamp eller borste och rengörningsmedel.
3. Plocka ut silarna och rengör dom.
4. Plocka ut och rengör spolarmarna och munstyckena.
5. Rengör luckorna och torka av diskmaskinen utvändigt.
6. Sätt tillbaka alla silar, munstycken och spolarmar.
7. Starta om maskinen
8. Kontrollera förbruket av diskmedel och avspänningsmedel så att du använder korrekt mängd.
Torkmedel som passar alla typer av diskmaskiner.
Se här
Våra populäraste diskmaskiner med upp till 35 % rabatt
Se här
Informationen är hämtad från Visita branschriktlinjer för restaurang.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.