GULD i storköksklassen 2018
Temat i Culinary World Cup 2018 var ”Against food waste”. Utifrån det skulle lagen på 5 timmar skapa en trerättersmeny till 150 personer, med en budget på 5 euro per person.
Det segrande laget i storköksklassen Fazer Culinary Team består av lagkapten Dan Assarsson, Adam Hallberg, Marcus Ludvigsson, Susanne Strandqvist, Daniel Lund, Patrik Sättgren och coachen Niclas Melin.
Här är deras vinnande meny!
Förrätt
Rotsellerisoppa med tartar på rökta blåmusslor, äpple och gurka. Frökavring med vispat citronsmör.
Varmrätt, tre olika
1. Svampfylld spenat- och kikärtsrulle, hasselnöt- och ädelostbakad persiljerot, silverlökscrème och nyponcitronett, mangold och violettasallad.
2. Ört och brödbakad lättrimmad torskfilé, picklad gulbeta och morotsterrin, gräslökssås med forellrom, och ”brandade” på rökta torskslag.
3. Gårdskycklingfilé med rostad hokiadopumpa, pumpacremè, kycklingballotine med smak av citron och dragon. Potatiskaka med lagrad Svecia.
Dessert
Lingonmousse på nötbrowniebotten, saltkola, inkokta päron och knäckflarn.
Storköksbutiken har varit med och sponsrat Fazer Culinary Team med storköksutrustning till Culinary World Cup.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.