Möt kocken Daniel Lund

Namn: Daniel Lund
Arbetsplats: ICA Helsingborg
Bor: Gantofta
Familj: Frun Anna och barnen Samuel och Vera

Varför jobbar du som kock?
Brinner för mat och smaker. Vill hela tiden lära mig mer. 

Ditt bästa matminne?
Har många bra matminnen men det jag kommer att tänka på först är ett för inte så länge sedan på restaurang Baest i Köpenhamn, ett måste om man är i byen. De gör egna charkuterier och ostar. Odlar sina egna grönsaker och är nära inpå självförsörjande. Coolt!

Var kommer inspirationen ifrån?
Från mina kollegor, instagram och kokböcker

Vilka är dina favoritråvaror just nu?
För tillfället är det mycket pumpa som tillagas på olika sätt

Hur förbereder du dig inför tävlingen?
Vi har tränat rent praktiskt på menyn under en lång period och nu försöker jag att förbereda mig mentalt för vad som komma skall. Dels genom att bara vara med familjen men även genom härliga löppass i skogen.

Årets tema i tävlingen är ju ”Against food waste”. Vad är ditt bästa tips kring detta?
Använd hela råvaran- kasta inget. Tex pumpan, fritera skalet till chips, rosta kärnorna till snacks baka pumpaköttet till ett härligt tillbehör till fiskbiten. 

Vilket redskap är oumbärligt för dig i tävlingen?
Kannmixern

Hur ska du fira om ni vinner?
Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften som väntar. Skulle vi stå som segrare så blir det en brakfest 🙂

Daniel Lund är med i Fazer Culinary Team som ställer upp i Culinary World Cup i storköksklassen 2018. Teamet tog guld 2014 och siktar nu mot första platsen igen. Storköksbutiken är med och sponsrar teamet med restaurangmaskiner. 

Vill du se mer av Daniel så kan du följa honom på Instagram med namnet @daniel__lund