Med ca 2 veckor kvar till tävlingen i storköksklassen i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 har vi ställt några frågor till lagkaptenen i Sveriges bidrag; Fazer Culinary team.
Namn: Dan Assarsson
Arbetsplats: Direktionsmatsalarna på SEB Kungsträdgården.
Bor: Stockholm
Familj: Fru Sofia och barnen Melvin, Moa och Majken.
Varför jobbar du som kock?
Det är en enorm tillfredställelse att få glädja andra med sin matlagning.
Ditt bästa matminne?
Mormors söndagsmiddagar lagade med mycket kärlek.
Var kommer inspirationen ifrån?
Från duktiga kollegor i Sverige och runt om i världen.
Vilka är dina favoritråvaror just nu?
Svenskt smör, rotselleri och alla andra härliga rotfrukter i säsong nu.
Hur förbereder du dig inför tävlingen?
Träna, träna, träna…man blir aldrig fullärd.
Årets tema i tävlingen är ju ”Against food waste”. Vad är ditt bästa tips kring detta?
Skippa att skala fina grönsaker och rotfrukter. Skrubba och skölj noga! Eller skala och fritera skalen och servera som tillbehör eller snacks.
Vilket redskap är oumbärligt för dig i tävlingen?
Kniven.
Hur ska du fira om ni vinner?
Vi är ödmjuka inför uppgiften men om vi lyckas med vårt mål firar vi med champagne såklart!
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.