Diskrum

Restaurangutrustning - Diskmaskiner

Restaurangdiskmaskiner i bästa kvalité

Diskmaskiner från Wexiödisk, Gam, Fagor, Omniwash, Jeros och Asko. 

Utan ett välfungerande diskrum är chansen för oavsiktlig dålig hygien stor. Det är därför väldig viktigt med korrekt och bra utrustning och maskiner i diskrummet. Det är därför vi på Storköksbutiken har valt Omniwash som en av våra huvudleverantörer av diskmaskiner och diskutrustning eftersom vi vet att med Omniwash diskmaskiner i diskrummet så funkar diskmaskinen alltid när den ska.

Vi säljer underbänksdiskmaskiner och huvdiskmaskiner från Italienska Omniwash, vagnar för diskhantering får vi specialtillverkat hos egen tillverkare i EU som gör mycket hög kvalité till väldigt lågt pris, diskkorgar importeras direkt från tillverkare i Turkiet där kvalité och pris är som bäst och förspolningsblandare från Tyskland där kvalité och funktionalitet är i fokus.

När du ska köpa diskutrustning och diskmaskin är det bra om du funderar lite på ditt behov. Hur många gäster har du och hur mycket disk produceras av köket. Se till att det finns kapacitet även när restaurangen är fullsatt. Beakta också ergonomien när du planerar ditt diskrum – en huvdiskmaskin och ett bra inmatningsbord är väldigt bra om det finns utrymme för det.

Viktigt att veta är hur avloppet ska kopplas – sitter avloppet eller golvbrunnen i direkt anslutning till diskmaskinen behövs inte tömningspump, annars är det ett måste.

Ett par bra råd om disk:

  •          Plocka bort och skrapa av matrester.
  •          Spola av med ljummet vatten
  •          Sortera till rätt diskkorg
  •          Kontrollera diskmaskinens inställningar och temperaturer. Disktemperatur minst 60C i något steg och slutsköljning mellan 80C och 90C
  •          Fylld diskkorg diskas i maskinen enligt programmet. Bestick diskas 2 gånger – först liggande sedan stående i bestickhäll
  •          Diskmaskinen används enligt instruktionerna
  •          Kontrollera att det blev rent
  •          Låt överskottsvatten rinna av
  •          Låt disken lufttorka
  •          Sortera in ren torr disk på sina platser, kontrollera samtidig att disken är ren och fri från fläckar och sortera bort alla spruckna, slitna och trasiga föremål.

Rengör diskmaskinen varje dag:

  •          Haka av eventuella inmatningsgardiner, lägg dem i en diskkorg och kör dem en gång i diskmaskinen
  •          Stäng av diskmaskinen, töm vattnet och öppnar luckorna
  •          Spola rent maskinens insida med ljummet vatten
  •          Ta ur och rengör silar och eventuella utmatningsgardiner
  •          Kontrollera spolarmar och munstycken. Om de är tilltäppta tas de ur och rengörs
  •          Sätt tillbaka alla silar, spolarmar, munstycken och eventuelle gardiner
  •          Kontrollera att diskmedel och torkmedel förbrukas som det ska.

Underhåller du din diskutrustning enligt ovan och råd från branschriktlinjerna så har du med Omniwash och Storköksbutiken diskutrustning som kommer fungera i många år utan problem.